King Charles House

Design, fit-out and furniture for an office reception in Oxford

  • Project Type
  • Full design and refurbishment
  • Size
  • 1,020 sq ft
  • Location
  • Oxford, UK
  • Programme
  • 6 weeks

The brief was to fully redesign and transform the rather dated reception lobby of an office building managed by Savills in Oxford. As a reception project, this gave us, as designers the opportunity to think about how to create an excellent first impression as you enter the building. Throughout the design process, the aim was to ensure that we created a striking first impression and a sense of elegance.

  • Project Brief
  • Using virtual reality headsets and realistic 3D visuals, we were able to give the client an accurate idea of what the space would look like beforehand. This process also enabled us to make a number of iterations to ensure that we achieved the perfect result that our client was confident he would be happy with. It also ensured that potential technical issues were dealt with in the digital model, in order to avoid delays and extra cost.

    As part of the scope, we designed a bespoke reception desk. This gave the space a sense of personalisation and ensured that we could be in control of the entire look and feel of the space. As a backdrop to the bespoke desk, we also installed a statement light wall. An added local touch was added by getting hold of a map of the location from the 1600s, specifically requested by the client.

    Through the change in flooring, wall coverings and furniture, we were able to truly transform the space which previously felt dated. Our team did a great job ensuring that they created the minimum disruption to the everyday function of the space during the fit-out process, which came in on time and on budget.

  • Scope
  • Space planning
  • Interior design
  • Virtual reality visualisation
  • Coordination of fit-out and installation
  • Bespoke joinery
  • Supply of furniture
  • Supply of signage
Moving? Refurbishing?
Let us inspire your new workplace
Let's talk...
Latest News
Visit our studio

The Treehouse, Turners Barn, Redlake Lane, Wokingham, Berkshire RG40 3BF

Let's talk

Phone: 0118 978 1419

E-mail us

info@mobiusatwork.co.uk